Regelement

INHOUDSTABEL
Hoofdstuk 1. DISCIPLINES
1.1 Canicross
1.2 Bike-jöring
Hoofdstuk 2. MATERIAAL
Hoofdstuk 3. WEDSTRIJDEN
3.1 Honden
3.2 Deelnemers
3.3 Licenties
3.4 Inschrijvingen
3.5 Verantwoordelijkheid in geval van ongevallen
Hoofdstuk 4. AFSTANDEN EN TEMPERATUUR
Hoofstuk 5. ETHIEK
5.1 Deelnemers
5.2 Honden
Hoofdstuk 6. INBREUKEN OP HET REGELEMENT
Hoofdstuk 7. COMPETITIES
7.1 Belgisch kampioenschap canicross
7.2 Belgisch kampioenschap bike-jöring
Hoofdstuk 8. PRIJSUITREIKINGEN
Hoofdstuk 9. PUBLICATIE DER RESULTATEN
 
Hoofdstuk 1. DISCIPLINES
1.1 canicross
Deze discipline definieert zich op het samenwerken tijdens een loopwedstrijd van een hond en een loper op een vast beschreven manier (zie hoofdstuk 2 materiaal), die dezelfde fysische inspanningen leveren op een afgebakend parcours. Deze discipline is toegankelijk voor personen met of zonder licentie en bestaat uit 9 categorieën volgens leeftijd van de deelnemer en de afstand (lang of kort) ingedeeld als volgt:
a) canicross lange afstand: (officiële categorieën van ECF) juniors ( van 15 tot 18 jaar) geboren in 1999-1998-1997-1996.
seniors (van 19 tot 39 jaar) geboren van 1995 t.e.m. 1975 inbegrepen veteranen | (van 40 tot 49 jaar) geboren van 1974 t.e.m. 1965 inbegrepen veteranen || (50+) geboren van 1964 en ervoor.
b) categorie jeugd korte afstand: (officiële categorieën van ECF behalve kuikentjes) Kuikentjes geboren in 2008 en erna, miniemen geboren in 2007 - 2006 - 2005 - 2004. Cadetten geboren in 2003 - 2002 - 2001 - 2000.
c) canicross korte afstand: (categorieën enkel in België) Juniors - seniors (van 15 tot 39 jaar) geboren van 19999 tot 1975 (inbegrepen)
veteranan | & || (40 plussers) geboren in 1974 en vroeger.
We vestigen uw aandacht erop dat het geboortejaar de doorslag geeft en niet de leeftijd gedurende het seizoen. Elk jaar worden de leeftijden voor de verschillende categorieën gepubliceerd op de site van de Beligsche canicross federatie.
1.2 bike-jöring
Deze discipline definieert zich op het samenwerken tijdens een wedstrijd van een hond en een fietser die op een vast beschreven manier (zie hoofdstuk materiaal) dezelfde fysische inspanningen leveren op een afgebakend parcours. Deze disciplines zijn enkel toegankelijk voor personen met een licentie bike - jöring. Enkel een eerste deelname is toegelaten zonder licentie. De leeftijdsgrens is minimum leeftijd vanaf de catergorie juniors; slechts 1 categorie (enkel in België) : 15 jaar en ouder, geboren in 1999 en vroeger. We vestigen uw aandacht erop dat dat het geboortejaar de doorslag geeft en niet de leeftijd gedurende het seizoen.
Hoofdstuk 2. MATERIAAL
Om duidelijke redenen is het vanzelfspreken dat, voor de veiligheid en het welzijn van het dier, er gebruik wordt gemaakt van aangepast materiaal. Het is dan ook verboden te starten op een wedstrijd met ander materiaal dan hieronder beschreven (straftijd bij niet naleven).
Voor het beoefenen van canicross: VERPLICHT: een harnas voor de hond en een uitrekbare leiband max. 2m in uitgerekte toestand
AANGERADEN: een gecaptionneerde riem of een rennersbroek met geïntegreerde riem.
VERBODEN IN ALLE GEVALLEN: het dragen van schoenen met ijzeren toppen of pinnen (spikes), het gebruik van hoofdtelefoons, mp3, mp4, I-pod tijdens de wedstrijd.
Voor het beoefenen van bike-jöring: VERPLICHT: een harnas voor de hond en een uitrekbare leiband max. 2,5m in uitgerekte toestand (gemeten vanaf het bevestigingspunt aan het begin van de fiets) bevestigd aan het frame van de fiets en niet aan de begeleidende staaf, het dragen van een helm en handschoenen, het nummerbordje dient vooraan op het stuur goed leesbaar bevestigd te worden.
AANGERADEN: een mountainbike uitgerust met een flexibel aanhechtingspunt voor aan de fiets en een en het dragen van een veiligheidsbril.
VERBODEN IN ALLE GEVALLEN: wurgkettingen, halsbanden met pinnen, haken of oprolbare leibanden, evenals alles wat kan leiden tot verwondingen aan de hond of het doen schrikken (belletjes aan de halsband). Een electrische halsband of gentleleader is enkel toegestaan mits het akkoord van de wedstrijd directie, en met als enige doel een agressieve hond de baas te kunnen. ENKEL bij het initiëren van een deelnemer (1e deelname) mag er gebruik worden gemaakt van een gewone halsband en vaste leiband. De deelnemer dient dit aan de koersdirectie te melden en bij de inschrijving. Het nodige materiaal voor een wedstrijd kan geleend worden bij de FCB - BCF, gewoon door een waarborg (identiteitskaart) te geven, men dient dit wel minstens 30 min. voor de wedstrijd begint aan te vragen.
Hoofdstuk 3. WEDSTRIJDEN
3.1 Honden
Zijn toegelaten tot de canicross wedstrijden: honden met een minimum leeftijd van 1 jaar, de dag van de wedstrijd, en na goedkeuring van de verplichte dierenartscontrole.
Zijn toegelaten tot de bike-jöring wedstrijden: honden met een minimum leeftijd van 18 maanden, de dag van de wedstrijd, en na goedkeuring van de verplichte dierenartscontrole.
Voor de honden zijn volgende vaccinaties verplicht: R hondsdolheid, D hondenziekte, H hepatitis, L leptospirose, P parvovirose,  PB kennelhoest.
De honden dienen gevaccineerd te zijn tegen kennelhoest, de namen van de honden die niet in orde zijn met hun vaccinaties worden genoteerd in een schriftje, de deelnemer van de hond die niet in orde is met zijn vaccinaties kan hiervoor straftijd krijgen, en bij herhaling uitgesloten worden tot de FCB - BCF wedstrijden.
Alle honden moeten kunnen worden geïdentificeerd door een chip of tatoeage, (identificatie en registratie door, ABIEC - BVIRH, Belgische vereniging voor identificatie en registratie van honden) vereniging erkend door de betrokken ministeries, aangesteld door de federale raad, verplicht sinds 1 september 1998, Kon. besluit van 17 november 1994, vervangen door het Kon. besluit van 1 juni 2004: (het verplicht identificeren en registreren van honden.)
De hond dient voorgeleid te worden bij de dierenarts samen met het inschrijvingsformulier en dit voordat het rugnummer aan de inschrijvingstafel is afgehaald.
Worden niet toegelaten: zieke of verzwakte honden; teven die meer dan 40 dagen drachtig zijn, of die pas geworpen hebben.
Elke hond die ongeschikt bevonden wordt krijgt strafverbod, de wedstrijddirectie wordt hiervan door de dierenarts op de hoogte gebracht.
Elke hond mag slechts éénmaal een lang parcours afleggen (loper of fiets) met een maximum van 2 wedstrijden op dezelfde dag, (uitzondering de koers van de kuikentjes)
Loopse teven moeten verplicht aangegeven worden aan de inschrijving zodat deze laatst kunnen starten. In dit geval is het aan te raden de geur te maskeren door een product  bv. olie op basis van jeneverbessen.
Een muilkorf is aangeraden bij agressieve honden en kan verplicht worden bij beslissing van de dierenarts of de wedstrijddirectie. (Er wordt een schriftje bijgehouden waar agressieve honden in genoteerd worden).
3.2 deelnemers
De deelname is open voor iedereen die zich voor de inspanning fysiek in orde verklaart.
Betreffende 15-jarigen: Voor de miniemen en de kuikentjes (-11j.) het kind mag beveiligd worden aan een volwassene, deze mag echter niet voor het kind lopen.
Als het dier morfologisch te sterk is ten aanzien van het kind zal de koersdirectie het verplichten te lopen met een begeleider.
Voor de categorie cadetten (van 11 tot 14j.)  mag een kind enkel de eerste 200m van de wedstrijd beveiligd worden door een volwassene. De deelnemer dient tijdig in de startzone aanwezig te zijn. De deelnemer die zijn start mist, zal starten nadat alle deelnemers van zijn afstand vertrokken zijn. Zijn gelopen tijd zal ook zijn officiële tijd zijn, voor het te laat starten wordt wel een straftijd van 1 minuut aan zijn gelopen tijd toegevoegd (missed start = ms in de resultaten).
Een start wordt als gemiste start aanzien 10 seconden na de officiële starttijd. In geval van een gemiste start tijdens het starten in "achtervolging", zal de deelnemer starten wanneer de starter het teken geeft dat hij mag starten. Het is enkel en alleen de starter die zal beslissen wanneer de deelnemer die zijn start heeft gemist in "achtervolging" zal mogen starten, zodoende het goede verloop van de achtervolgingswedstrijd te garanderen. Bij de start van de canicross dient de voorste voet van de loper zich achter of op de startlijn te bevinden, voor de bike-jöring dient het voorwiel zich achter of op de startlijn te bevinden. De hond mag zich voor, achter of op de startlijn bevinden bij de start.
3.3 licenties
De licenties worden afgeleverd tussen de datum van de Algemene vergadering en 15 November. 
Enkel de houders van een licentie afgeleverd of erkend door de BCF-FCB, vóór 15 september van het jaar (bewijs van 
betaling kan gevraagd worden) , kan tittelkandidaat zijn voor het Belgisch Kampioenschap in de gekozen dicipline. 
Enkel de houders van een licentie afgeleverd door de FCB-BCF kunnen deelnemen aan het Europees- en Wereld- 
Kampioenschap. 
Zijn lid van de BCF-FCB: degenen die hun jaarlijkse bijdrage volledig betaald hebben. 
 
De licentie van bike-jöring is verplicht vanaf een tweede deelname. 
 
 
3.4. Inschrijvingen 
 
De inschrijvingen sluiten 15 min voor de start van de eerste canicross wedstrijd, de koersdirectie kan uitzonderingen 
toestaan. 
 
De licentie die overeen komt met de gekozen dicipline, en die voorzien is van een geldige klever voor het lopende jaar dat 
de betaling bevestigt, dient bij elke inschrijving voorgelegd te worden. Het nummer van de licentie dient vermeld te 
worden op het inschrijvingsformulier. Indien dit niet het geval is zal je aanzien worden als “niet lid” en betaal je 1,5euro 
extra aan de inschrijvingen. 
 
 
De deelnemer kan geen geprecisieerd rugnummer reserveren, niet op de dag van de wedstrijd noch op voorhand. De dag 
van de wedstrijd kan de deelnemer een vroeg of een laat rugnummer aanvragen, afhankelijk van de wedstrijden waarvoor 
de deelnemer is ingeschreven. 
Indien hij een laat rugnummer wenst dient hij in de rij aan te schuiven . 
 
Betreffende de startnummers voor de bikejöring, 
de nummers 301 tot 315 zijn voorbehouden aan de “snelle deelnemers”, 
de nummers vanaf 316 zijn voor de “minder snelle deelnemers”. 
De deelnemer dient zijn keuze bekend te maken aan de inschrijvingstafel. 
Deze keuze kan aangpast worden door de wedstrijddirectie. 
 

Iedere deelnemer ontvangt een genummerd rugnummer van de organisator. De deelnemer dient dit rugnummer leesbaar en 
gedurende de hele wedstrijd (canicross) te dragen, voor de bikejöring dient het nummerplaatje duidelijk leesbaar bevestigd 
te worden vooraan het stuur en dit gedurende de hele wedstrijd. 
Elke deelnemer die aan de aankomstlijn aankomt met een niet leesbaar rugnummer(canicross) of nummerplaatje 
(bikejöring) zal hiervoor een verwittiging krijgen, bij herhaling zal de deelnemer een straftijd krijgen. 
 
De deelnemer die niet het rugnummer draagt dat hem werd toegewezen, krijgt een verwittiging, en bij herhaling straftijd. 
 
Het rugnummer(canicross) of nummerplaatje (bikejöring) dient teruggegeven te worden tijdens de prijsuitreiking en dit bij 
het afhalen van de prijs van de deelnemer.De deelnemer die zijn rugnummer of nummerplaatje niet binnenbrengt op de 
dag van de wedstrijd krijgt hiervoor een verwittiging, bij herhaling zal de deelnemer een straftijd krijgen. 
 
Alle lopers of fietsers die starten zonder een rugnummer, en buiten klassement (hond te jong bv.) dienen als laatste te 
vertrekken zonder de andere deelnemers te hinderen; om problemen te vermijden met de mensen die de tijd opnemen, 
mogen zij de aankomstlijn niet overschrijden. 
 
Een deelnemer die 2 maal deelneemt in dezelfde afstand betaalt twee inschrijvingen. 
Enkel de beste tijd zal in acht genomen worden voor het klassement en voor de challenge. 
Voor zijn tweede wedstrijd krijgt hij de vermelding niet geklasseerd(NC) 
Voor zijn tweede wedstrijd ontvangt hij wel het zakje hondenvoeding. 
 
De deelnemers met een licentie goedgekeurd door de ECF betalen hetzelfde inschrijvingsgeld als een BCF-FCB-lid. 
 
Deelnemers zonder licentie of van een niet- door de ECF erkende federatie betalen bij hun inschrijving een meerprijs van 
1.5€. 
 

3.5. Verantwoordelijkheid bij ongeval. 
 
De deelnemer is volledig verantwoordelijk voor ongeval of schade veroorzaakt door het dier, zelfs als hij de eigenaar 
niet is (Art 1385 van het Burgerlijk wetboek). 
 
De eigenaars dienen in het bezit te zijn van een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (of familiale verzekering) 
voor eventuele schade toegebracht door de hond. 
 
De legitieme eigenaar is de persoon die als deze aangeduid staat in het paspoortboekje van de hond. 
 
De eigenaar dient er voor te zorgen dat de hond in orde is met de geldende wetten. 
 
In geval van lichamelijke schade (onopzettelijk) is het BCF-FCB lid verzekerd door de verzekeringsmaatschappij van de 
federatie.

 
Hoofdstuk 4. AFSTANDEN EN TEMPERATUUR
De lengte van het parcours varieërt tussen de 100 m en 8 km naargelang de categorie. 
 
De temperatuur is een belangrijk punt, in geval van zware hitte is het van groot belang het dier te respecteren, zich aan 
te passen aan zijn/haar ritme, het dier tijdig te laten drinken aan de waterposten en het nat te maken ter afkoeling. 
 
Vanaf een temperatuur van 25°C, gemeten in de schaduw, 1 m van de grond en een ½ u voor aanvang van de koers wordt 
deze geneutraliseerd. De mensen die de verplaatsing hebben gemaakt kunnen het parcours afleggen, vrij en buiten 
competitie. Alle deelnemers krijgen dezelfde punten voor de Challenge: er wordt een gemiddelde gemaakt per reeks en 
het aantal deelnemers hierin. Deze worden toegekend alsof de wedstrijd heeft plaatsgevonden, 
De prijzen worden per loting toegekend. 
 
Tussen 20 en 25°C, volgens de omstandigheden, kan het parcours ingekort worden op voorspraak van de koersdirectie (3 
leden van het bestuur ) en de dierenarts. 
 
De staat van het parcours ( hellingen, bebost of in open vlakte) zijn eveneens criteria om een parcours te verlengen of in te 
korten. 
 
De organisator zal de afstanden aanpassen aan de meteorologische omstandigheden van de dag, in overleg met de 
koersdirectie en de dierenarts. 
Hij zal de deelnemers ten minste 20 minuten voor de start verwittigen en de gegevens veranderen op de 
klassementspapieren. 
 
Vanaf een temp van 20°C zal de organisator volgende maatregelen nemen: 
 
- halfweg het parcours verfrissing voorzien voor hond en loper. 
- een tuinslang en/of grote waterbakken voor de honden voorzien aan start en aankomst
 

GEADVISEERDE AFSTANDEN PER CATEGORIE 
Temp.      Kuikentjes     minimen     kadetten     korte afstand     lange afstand     bike
<20°          100-500m       1500m           3000m            3000m               8000m                 8000m
20-25°          max.             max.              max.               3000 max.        5000m                 5000m
>25°          ALLES GENEUTRALISEERD
 
Hoofdstuk 5. SPORTIEVE ETHIEK
5.1 deelnemers
Iedereen past zich aan de omstandigheden aan, een gedrag waardig aan de ethiek van de sport. 
 
Behalve kennis genomen te hebben van de reglementen, eigen aan de sport, engageert de sporter een waardig sportief 
gedrag te onderhouden, rekening houdend met de honden en het respect dat ze verdienen. 
 
Elke persoonlijke inbreng die inbreuk pleegt tegen deze regels, die de hondensport kunnen schaden, kunnen leiden tot 
sancties en zelfs tot uitsluiting van deelname aan organisaties van de FCB-BCF. 
 
Elk onsportief gedrag tegenover een andere deelnemer, een hond, een tijdopnemer ,een seingever, een lid van de wedstrijd 
directie ... kan onze hondensport schade toebrengen en zal gesanctioneerd kunnen worden, tot zelfs met de uitsluiting nog 
te mogen deelnemen aan wedstrijden en andere evenementen van de FCB-BCF tot gevolg. 
 
5.2 honden
 

De loper en de hond vormen een harmonieus compleet « duo », ze vormen samen een paar ! 
 
Een baasje moet steeds toezien op het welzijn van het dier. 
 
De hond deelt in de titels (Belgisch kampioenschap, …). 
 
In de mate van het mogelijke neemt de hond mee deel aan de prijsuitreiking en neemt hij deel aan het podium gebeuren. 
 
Bij de inschrijving zal de loper de juiste naam opgeven van het dier ter publicatie van de resultaten. 
De deelnemer die van hond wil veranderen na zijn inschrijving dient hiervan de wedstrijddirectie op de hoogte te brengen 
en de verandering te melden aan het secretariaat. De vervangende hond dient de verplichte dierenartscontrole te 
ondergaan. 
 
Hoofdstuk 6. INBREUKEN OP HET REGELEMENT
 

Bij elke wedstrijd onder toezicht van de BCF-FCB wordt een wedstrijddirectie aangeduid bestaande uit 3 leden van het 
bestuur. 
 
Elke klacht dient te gebeuren op de wedstrijd zelf via het voorziene formulier dat je kan terugvinden aan de infostand. 
Een klacht kan enkel door het slachtoffer zelf ingediend te worden. Voor minderjarigen is dit de verantwoordelijke van 
het kind op de wedstrijd die de klacht dient neer te leggen. 
 
Bij elke inbreuk tegen het reglement zal deze wedstrijddirectie beslissen over eventuele (tijd)straffen of sancties, 
conform met de overtreding. 
In het algemeen zal bij een eerste overtreding een verwittiging volgen. 
Bij een herhaling van de feiten kan u straftijd krijgen, die gevolgd kan worden door diskwalificatie. 
Na drie verwittigingen en straftijd kan de deelnemer uigesloten worden om nog deel te nemen aan wedstrijden. 
 
Er wordt een schriftje bijgehouden door de wedstrijddirectie met een lijst van alle incidenten op de wedstrijden. 
Deze lijst houdt rekening met de hond, het slachtoffer en de begeleider, wel dan niet eigenaar van de hond. 
In functie van deze historiek en van de herhalingen op de wedstrijden is het de wedstrijddirectie die zal beslissen of er een 
sanctie of straftijd wordt opgelegd. 
 

Ter herinnering 
 
- Voor zowel canicross als bikejöring zullen alle deelnemers die te laat aan de start verschijnen (10sec) als laatste 
deelnemer starten. De gelopen tijd zal de officiële tijd zijn, voor het te laat starten wordt wel een straftijd van 1 minuut 
aan de gelopen tijd toegevoegd. 
- Tijdens een canicross dient de hond steeds voor de loper te lopen, in het slechtste geval met zijn voorste schouders op 
het niveau van het bekken van de loper. De hond mag in geen enkel geval meegetrokken worden door de 
loper.(uitzondering bij het veranderen van richting,bij een afleiding van de hond, tijdens het corrigeren, of bij het 
voorbijgaan van een seingever). 
- Tijdens een bikejöring dient de fietser een blijvende inspanning te leveren en de hond te helpen over het hele parcours . 
De hond dient de hele tijd voor de fietser te lopen, in het slechtste geval met zijn voorste schouders ter hoogte van het 
voorwiel van de fiets.De fietser mag in geen enkel geval de hond meetrekken of de hond op sleeptouw nemen 
.(uitzondering bij het veranderen van richting, bij een afleiding van de hond, tijdens het corrigeren, of bij het voorbijgaan 
van een seingever). 
- De dierenartscontrole is verplicht voor de wedstrijd. 
- Spikes zijn ten strengste verboden, hiermee wordt u uitgesloten. 
- Wurgkettingen, halsbanden met haken, pinnen en oprolbare leibanden zijn verboden. 
- De hond dient steeds met respect behandeld te wordenen en mag in geen geval mishandeld worden(slagen of stampen 
van de hond,harde schokken geven met de leiband, verbale agressie …met uitzondering voor het corrigeren van foutief 
gedrag van de hond). 
- Wanneer een deelnemer roept tijdens de wedstrijd en verwittigt dat hij wil inhalen dient de deelnemer die ingehaald 
wordt zich aan de kant te houden, zijn hond kort te houden en in het geval van agressie zelfs even te stoppen om de 
inhalende deelnemer niet te hinderen. 
- Het is verboden voor derden om de hond te motiveren door voor te lopen (of voor te fietsen,of met een paard voor te 
rijden , of met een motorisch vervoermiddel voor te rijden). 
- Met uitzondering van de officiele medewerkers van de wedstrijd, is het verboden aan de deelnemers om nog op het 
parcours te komen met een hond van zodra de eerste start is gegeven.
 
Hoofdstuk 7. COMPETITIES
 
7.1 Belgisch kampioenschap canicross
 

Enkel een Belg, lid van de BCF-FCB vóór 15 September 2014, kan aanspraak maken op de titel van “Kampioen van 
België” of “vicekampioen” van België”. 
De Voorwaarden om in aanmerking te komen als tittelkandidaat zijn de volgende: 
 
- Deelgenomen hebben aan minstens 6 wedstrijden canicross van de FCB-BCF, op verschillende datums, 
waarvan minstens drie in Vlaanderen en minstens drie in Wallonië en waarvan minstens drie in de 
gekozen afstand (kort of lang) . 
 
- Of deelgenomen hebben aan minstens 10 wedstrijden canicross van de FCB-BCF op verschillende datums en 
waarvan minstens drie in de gekozen afstand ( lang of kort). 
 
- In beide gevallen dient de deelnemer minstens zes wedstrijden te hebben gelopen met de hond waarmee hij zich 
inschrijft voor het BK, waarvan minstens drie in de gekozen afstand of diend hij de eigenaar te zijn van de hond. 
 
Om een opgave in aanmerking te laten komen als selectiewedstrijd voor het BK dient dit de dag van de wedstrijd 
aan de wedstrijddirectie gemeld te worden, zij zijn de enige die een beslissing hierover kunnen nemen. 
 
7.2 Belgisch kampioenschap bike-jöring
 

Enkel een Belg, lid van de BCF-FCB voor 15 September 2014 en met “Bike” licentie kan aanspraak maken op de titel 
van “Kampioen van België” of “vicekampioen” van België”. 
 
De Voorwaarden om in aanmerking te komen als tittelkandidaat zijn de volgende: 
 
- Deelgenomen hebben aan minstens 4 wedstrijden Bikejöring van de FCB-BCF, op verschillende datums, 
waarvan minstens twee in Vlaanderen en minstens twee in Wallonië. 
 
- Of deelgenomen hebben aan minstens 6 wedstrijden Bikejöring van de FCB-BCF op verschillende datums. 
 
- In beide gevallen dient de deelnemer aan minstens vier wedstrijden Bikejöring te hebben deelgenomen met de 
hond waarmee hij zich inschrijfd voor het BK of diend hij de eigenaar te zijn van de hond waarmee hij zich 
inschrijft. 
 
Om een opgave in aanmerking te laten komen als selectiewedstrijd voor het BK dient dit de dag van de wedstrijd 
aan de wedstrijddirectie gemeld te worden, zij zijn de enige die een beslissing hierover kunnen nemen.
 
Hoofdstuk 8. PRIJSUITREIKING
 

In de mate van het mogelijke nemen de honden deel aan de prijsuitreikingen. 
 
Tijdens de prijsuitreiking ontvang je je prijs na afgifte van je rugnummer. 
Iemand die niet aanwezig kan zijn op de prijsuitreiking kan zijn rugnummer aan een derde geven zodat deze persoon zijn 
prijs in ontvangst kan nemen. 
 
De organisatoren wensen te benadrukken dat canicross en bike-jöring “natuur”sporten zijn; we dienen deze dan ook te 
respecteren en onze “wedstrijdzones” proper achter te laten. 
 
De toekomst van de volgende wedstrijden en van deze sport in het algemeen hangt hier vanaf. 
 
Hoofdstuk 9. publicatie der resultaten
 
Alle resultaten worden op deze site gezet + op de site van fcb-bcf --> www.cani-cross.be